Wednesday, December 23, 2009

Öcalan ın avukatları İmralı ya gitti


İMRALI Cezaevi'nde yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 4 avukatı haftalık görüşme için bu sabah Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İmralı Adası'na hareket etti.

Kenya'da 15 Şubat 1999'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın avukatları Cengiz Çiçek, Dursun Özdoğan, Fuat Coşacak ve Mehmet Sabırtaş bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul’dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi.

Öcalan'a teslim edilmek üzere içinde giyecek, kitap ve gazeteler bulunan poşetle gelen avukatlar jandarmada kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildikten sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.25'te İmralı’ya gitmek üzere Gemport Limanı'na hareket etti.

Öcalan, İmralı Adası'nda yapımı tamamlanan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne geçen ay ömür boyu hapis cezası hükümlüleri PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO'cu Hakkı Alkan ile birlikte nakledilmişti.

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

No comments:

Post a Comment