Saturday, December 19, 2009

ÇOCUKLARA NASIL FELSEFE YAPILIR?

17-27 Aralık tarihleri arasında Tudem Yayınları’nın davetlisi olarak İstanbul’daki çeşitli ilköğretim okullarında, bir Dizi atölye çalışması gerçekleştirecek dünyaca ünlü Fransız Filozof Oscar Brenifier, 19 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’de İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde yetişkinlere yönelik ücretsiz bir “Düşünme Atölyesi”düzenleyecek. Yıllarını çocuklarla felsefe yapmaya adayan Brenifier, nefes alıp veren herkesin mutlaka sormuş olduğu, zaman-mekân tanımaz‟ soruları bu kez özellikle çocuk-ebeveyn ilişkileri üzerinden gündeme getirecek.



Kaleme aldığı Filozof Çocuk kitap serisinde, çocuklara sürekli soru sorarak, onların eleştirel ve yaratıcı düşünme yönlerini açığa çıkarmalarını, kendilerini, hayatı ve çevrelerini gözlemleyerek yeni ufuklar/açılımlar keşfetmelerine altyapı sağlamayı amaçlayan Brenifier, kendisi, hayat ve dünya hakkında sorular soran tüm çocuklara 'sorgulayıcı düşünce'nin kapılarını aralıyor. Seri, çocuklarıyla, onların seviyesinde diyalog kurmak isteyen büyükler için vazgeçilmez bir rehber, hayat üzerinetekrar tekrar düşünüp 'felsefe yapmak' isteyen yetişkinler içinse bir el kitabı niteliği taşıyor.



Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yer alan İstanbul Fransız Kültür Merkezindeki çok amaçlı etkinlik salonunda, forum şeklinde düzenlenecek çalışma başta ilköğretim öğretmenleri, rehberlik ve psikolojik danışma öğretmenleri, felsefe öğretmenleri, üniversitelerin psikoloji-felsefe bölümü öğrencileri, psikologlar ve bilinçli ebeveynler olmak üzere konuyla ilgili herkese açıktır.

19 Aralık Cumartesi

Saat 12.00-15.00

İstanbul Fransız Kültür Merkezi






ÇOCUKLARA NASIL FELSEFE YAPILIR?

No comments:

Post a Comment