Tuesday, December 8, 2009

Türlerin Kökeni 103 bin sterline satıldı

LONDRA - Dünyaca ünlü müzayede evi Christies'in Londra'daki şubesinde bugün ''Değerli el yazmaları ve kitaplar'' adlı müzayedede 81 eser satışa çıkarıldı.
İlginin yoğun olduğu açık artırmada, Charles Darwin'in ''Türlerin Kökeni'' adlı eseri, telefonla müzayedeye katılan bir alıcının oldu.
Christies'in kitap birimi müdürü Margaret Ford, Darwin'in ''biyolojik Evrim kuramı'' üzerine olan bu önemli eserinin nasıl günümüze dek saklandığının ilginç öyküsünü anlattı.
Ford, Darwin'in bu eserinin 19. yüzyılın en önemli Bilimsel eserlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Geçen 50 yıl boyunca bu önemli eser çok garip bir yerde tutulmuş. Bir Oxford Üniversitesi profesörü 50 yıl önce bu kitabı ikinci el kitapçısından çok Komik bir fiyata satın almış ve o zamandan beri de bu kitap bu profesörün konuk tuvaletindeki kitaplıkta saklanmış. Daha sonra da bu profesörün damadının, kitabın, Darwin'in en önemli eserinin ilk baskılardan biri olduğunu farketmesiyle ortaya çıkmış.''
150 yıl önce tam olarak bugün Darwin'in ''Türlerin Kökeni'' eserinin basılmış olmasının, müzayedenin önemini artırdığını da kaydeden Ford, kitabın 6 baskısı olduğunu, satışa sunulan kitabın ise 1250 kopyası olan ilk baskılardan biri olduğunu söyledi.
Türlerin Kökeni 103 bin sterline satıldı

No comments:

Post a Comment