Wednesday, December 16, 2009

Öcalan ın avukatları İmralı ya hareket etti


İMRALI'da yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 3 avukat haftalık görüşmelerini yapmak üzere bu sabah Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden İmralı Adası'na hareket etti.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın avukatları Ömer Güneş, Meral Atasoy ve Muharrem Şahin, bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul'dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Öcalan'a teslim edilmesi için giyecek, kitap ve gazeteler konan poşetle girdikleri jandarmada kimlik kontrolü ve üst araması yapılan avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.40’da İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket ettiler.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne geçen ay ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO’cu olan Hakkı Alkan gönderilmişti. Bölücübaşı Öcalan da 5 Milyon TL’ye inşa edilen yeni cezaevine geçen ay nakledilmişti.

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya hareket etti

No comments:

Post a Comment